Wednesday, August 3, 2011

courgettebloem


lekkers uit eigen tuin!
wel een voor
geen
na-foto,
alles was veel te snel op!
(en ik ben ook niet zo'n goeie Food-fotograaf zoals deze dames)

ik volg heel zelden volledig een recept,
maar gebruik
wat in de koelkast ligt,
dus
maakte ik een variatie op dit.

uit den hof:
4 courgettebloemen met een piepkleine courgette er aan
uit de koelkast:
een geitekaasrolletje (in schijfjes gesneden)
uit de fruitmand:
2 kleine appeltjes
en verder: peper, zout, boter, mascobadosuiker (of andere rietsuiker)

daar gaan we:
- boter in de pan
- snuifje zout en peper op de boter
- courgette met bloem aan in de pan
- zo'n 10 minuutjes laten stoven
- na 5 minuutje de partjes appel erbij in de pan
- op de appeltjes in de pan een snuifje mascobadosuiker

- haal (na ongeveer 10 minuutjes) de courgettes voorzichtig uit de pan
- doe opnieuw een klein beetje boter in de pan
- leg de schijfjes geitekaassrolletje nu ook in de pan
heel efkes maar,
want die smelten snel!

- schik de courgettes op een schaal met daarrond
de appeltjes en de geitekaas.
dat wordt niet koud , hé Veerle!